Citat:
Ursprungligen postat av bönan
Måste fråga, jag har ungefär samma problem, får "Failed to Load track database" när jag ska öppna en rutt i AE, RE eller MSTS efter att jag gjorde lite ändringar. Det var PRR New York - Whasingtonrutten som saknade en station som jag la in. Kan man köra Rebuild även om rutten har signaler??? 
|
Min erfarenhet är att om du kör en rebuild med signaler i rutten, så hanterar inte MSTS signalens referenser eller länkningar på ett korrekt sätt. Det är alltså inte så att det kraschar, vilket hade varit bättre, utan det blir en signalfunktion som inte är korrekt. Det jag upplevt de gånger jag kört en rebuild med signaler så kan du sedan få stopp vid en signal trots att det inte finns ett enda tåg på den sidan rutten.
Det du alltid kan göra, för att bygga egen erfarenhet är att backuppa rutten först, sen kör du rebuild i rent studie-syfte. Analysera vad som hände och ta nästa steg därifrån. Detta är ju en bra metod oavsett vad det är för problem det handlar om, ta backupp även på en defekt rutt, sen kan du labba hänsynslöst i den aktiva rutten. Blir det ingen lösning, kopierar du tillbaka ursprunget till den aktiva rutten och provar nya problemlösningar. På det sättet skapar man ökat kunnande över hur MSTS fungerar, samtidigt som man faktiskt ofta hittar en lösning.
Passar på att pusha för backup. Ta backup så ofta du orkar och en mätsticka är väl när du anser att nu har du gjort så mycket, att det kommer kännas väldigt trist att förlora arbetet. Betrakta den aktiva rutten som "flyktig", dvs du kan när som helst förlora den om Murphy vill. En aktiv arbetsdag med ruttbygge i MSTS kunde för min del innebära kanske 4 sparade kopior.
För att ha ordning på kopiorna, så namngav jag mapparna på kopiorna på följande sätt;
JBJ2_20070404_Jarlsberg_pågår
JBJ2_20070404_Jarlsberg_pågår2
JBJ2_20070408_Jarlsberg_spår_klart
osv...
Så småningom blir det många mappar, men när allt är frid o fröjd, kan man rensa. Snart behövs ju bara t.ex en mapp per dag vara kvar. Vad som är bra med detta sätt att namnge mapparna, är att när man fått ett fel, så kan du testa ett antal versioner bakåt i tiden, för att på det sättet kunna spåra när felet kommit in i rutten, det är ju inte säkert att det skedde vid senaste passet.
En annan god ordning, är ju att ha en enkel textfil inne i ruttens huvudmapp, som beskriver aktuellt status och eventuella bekymmer. Då har du lite mer detaljerad information om hur långt en backuppad rutt kommit.
Nåja, nu blev det lite OT kanske, men ändå närbesläktat med huvudämnet...